Зв'язок
Як готується кава в турці
«Турками» називають спеціальні, невеликі каструльки завужені догори і мають довгі ручки. Вони обов'язково повинні бути виготовленими з якісних матеріалів, кращим серед яких вважається срібло. Існують різні способи приготування кави в турці, ми розглянемо два основних.
У базовому рецепті на 75 мл. води береться по чайній ложці мелених зерен кави і цукру, проте ці пропорції можна міняти згідно своїм смаковим уподобанням, зменшуючи або збільшуючи кількість інгредієнтів. Для правильного приготування кави в турці, бажано використовувати зерна дрібного помелу. У цьому випадку кави буде краще взаємодіяти з водою, що дозволить максимально повно розкрити його смак.
Перший спосіб заварювання кави:
- У чисту суху турку насипте каву і цукор, потім залийте його холодною водою, бажано щоб обсяг рідини досяг найбільш вузького місця в турці. Таким чином, зіткнення кави з повітрям буде мінімальним і напій по максимуму насититься ароматом зерен.
- Помістіть турку на плиту і варіть напій на повільному вогні. Врахуйте, чим більше буде час її приготування, тим багатше і яскравіше буде її смак і аромат.
- Коли на поверхні кави утворюється скориночка і напій буде готовий вже закипіти, його необхідно зняти з вогню. Дуже важливо не дати воді закипіти, оскільки церуйнує ефірні масла, а рідина, що прорвалася крізь скоринку, позбавить напій необхідного смаку.
- Можете додати до напою прянощі за смаком: корицю, ваніль, імбир і т.п.
- Ще раз поставте турку на плиту і доведіть напій до підйому пінки.
Після цього до готової кави можна додати вершки, молоко, лікер або лимон.
Наливайте готову каву тільки в підігріту суху чашку, оскільки холодний посуд здатний зіпсувати навіть самий прекрасно зварений напій.
Другий спосіб заварювання кави:
- Обдайте турку окропом, а потім висушіть її на вогні.
- Насипте кави в турку, зніміть її з вогню і дайте зернам трохи підсушитися.
- Залийте каву окропом і помістіть на повільний вогонь, дочекайтеся підняття пінки і приберіть її з плити.
- Дайте напою настоятися близько п'яти хвилин, а потім розлийте його по чашках.
Кава капучіно рецепт
Капучіно відрізняється тонким ніжним смаком і приємним ароматом. Його візитною карткової є стійка молочна пінка. При приготуванні даного напою, краще використовувати класичну каву еспресо, яка готується в спеціальних машинах, однак якщо у вас такої нема, цілком можна обійтися і концентрованою чорною кавою (столова ложка зерен на 30-40 мл. Води). Технологія приготування кави капучино гранично проста:
- Зваріть каву в турці.
- Добре нагрійте 120 мл. молока, не доводячи його до кипіння.
- Залийте молоко в блендер і збийте до утворення пишної густої піни.
- Перелийте каву в чашку, викладіть зверху піну і присипте тертим шоколадом.



Кава глясе рецепт
Каву глясе можна робити за різними рецептами - з додаванням кавового лікеру, шоколаду, карамельної крихти, вершків і т.д. Головним критерієм у виборі того чи іншого виду є тільки особисті переваги. Ми з вами розглянемо класичний рецепт даного напою, який готується на основі кави, морозива і цукру.
- Приготуйте подвійну порцію чорної кави, по одному із запропонованих вище рецептів, і залиште його охолоджуватися.
- У високу склянку помістіть близько 100 гр. пломбіру, також це може бути ванільне або шоколадне *морозиво.
- Акуратно влийте каву.
- Подавайте напій з чайною ложечкою або соломинкою.
Кава лате рецепт
Цей шаруватий напій, що складається з кави, піни і молока можна назвати справжнім витвором мистецтва і святом смаку. Звичайно, найкраще він виходить при приготуванні в спеціальних машинах, проте зробити гідне лате в домашніх умовах теж цілком можливо.
Найголовніше в приготуванні даного напою - це витримати пропорції. На одну частину звареної кави необхідно брати три частини молока, цукор можна додати за смаком.
- Добре підігрійте молоко, але не кип'ятіть.
- Зваріть концентровану каву (столова ложка зерен на 30-40 мл. Води).
- Збийте молоко до утворення стійкої піни.
Тепер необхідно правильно змішати отримані інгредієнти. Це можна зробити двома способами: налити збите молоко разом з піною в стакан, а потім тонкою цівкою додати до нього каву або першим налити кави, додати до неї молоко, а зверху викласти піну.
